ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA 
WOMEN'S ASSOCIATION OF ROMANIA

AFR Logo


1990-1999
9 ANI DE EXISTENTA

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA este prima organizatie democrata de femei, aparuta in focul revolutiei din Decembrie 1989, ca o expresie acuta a necesitatii de a grupa in jurul sau femeile tarii, a le prezenta si a le apara drepturile.

Consacrarea recunoasterii Asociatiei femeilor din Romania pe plan juridic s-a facut prin sentinta nr. 1243 / 26 aprilie 1990 la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Caracterul neguvernamental, nonprofit, nepartinic precum si filosofia sa pragmatica, confera asociatiei o larga audienta in rindul femeilor. AFR are 9350 membri la Bucuresti si 20 filiale in tara. Nu se percep cotizatii, iar fondurile provin din donatii si diferite activitati.

In cei noua ani de existenta, Asociatia femeilor din Romania, initiatoarea miscarii de femei, a devenit un liant puternic pentru comisiile, asociatiile, organizatiile care activeaa spre binele femeilor din Romania.

Participanta la cea de a IV-a Conferinta Mondiala a Femeilor de la Beijing si la Forumul ONG, Asociatia femeilor din Romania dezvolta programe de promovare si sustinere a femeilor Romaniei in conformitate cu Platforma de Actiune de la Beijing.

Programele AFR se constituie intr-o alternativa de ocupare a locurilor de munca in domeniul societatii civile pentru tineret si femei somere.

Asociatia femeilor din Romania se bucura de un prestigiu international si este afiliata la FEDERATIA PENTRU PACE SI COOPERARE IN BALCANI: Atena 1996; KARAT COALITION PROGRAM REGIONAL DE ACTIUNE EST CENTRAL EUROPEAN: Varsovia 1997 si UNESCO NETWORK of NETWORKS "ALADIN": Hamburg 1998.

Asociatia femeilor din Romania face front comun cu toate Ligile, Federatiile si Organizatiile din tara si din lume care apara LIBERTATEA, PACEA si VIATA pe PAMANT.

LILIANA PAGU
Presedinte AFR
Vicepresedinte "ALIANTA PENTRU PACE"
Coordonator national "KARAT COALITION"